Níže uvedený obrázek jsem začal kreslit 12.8. a dodělal jsem ho dneska. Vyžádala si ho jistá ... diskuze, když to vypadalo, že se tam schyluje k dělání bordelu. Tak na tohle jsem neupozorňoval a tak to udělám nyní: Nemám rád, když mi někdo dělá ve věcech (jako třeba na blogu) bordel. Ve svých věcech si rád borel organizuju sám, tak mi do toho laskavě nefušujte! Jo a obrázek je taková rychlokvaška, takže připomínky, že neumím kreslit a proto je to hnusné, beru.
Ahoj
Tak jsem si myslel, že sem (na blog) dnes vložím něco jiného, no nedodělal jsem to, tak snad zítra. Zase mne ovšem zachvátilo kuchyňské experimentátorství s cílem zužitkovat zbytky. Když je třeba se nějaké potraviny zbavit, jsou dvě možnosti - ta lepší je zužitkovat ji do něčeho k jídlu, ta horší je vyhodit ji do odpadkáče nebo dokonce hajzlu.
Takže co bylo tentokrát třeba
Informace k varovnému značení ve speciálním článku.
Jedná se o první článek do nové rubriky "Recenze, upoutávky". K tomu bych rád informoval, že upoutávky píšu dobrovolně ze své svobodné vůle a proto si k recenzování a upoutávkám budu vybírat věci, které se mi líbí. Od rubriky nečekejte, že bude vyvážená (a nejspíš ani objektivní). Proč bych se měl mořit nadávající upoutávkou na něco, co se mi vůbec nelíbí, když mohu psát o tom, co se mi líbí, že? Předvýběr je tvořen mým (ne)vkusem a zálibami a pokud vás baví něco úplně jiného, klidně se může stát, že vás obsah rubriky nezaujme.
V pondělí 3. srpna (2015) jsem přemýšlel, co si dát k jídlu, když doma "nic není". Pak mne napadlo, že si něco zase vytvořím.
Ahoj
Již je tomu nějaký čas, co jsem se přestěhoval sem, první článek (zmínku o stěhování) jsem zde zveřejnil 8.7.2015. To je oficiální a skutečné datum stěhování a začátku tohoto blogu. Dnes jsem zveřejnil poslední (něco jako oznámení o ukončení) článek na původním působišti. Pokud byste půvoní působiště našli, nepište na něj prosím odkaz na můj nový (tento) blog.
Dnes bude článek
Ahoj
Nový přístup si zasluhuje nové oznámení.
První věc, kvůli které vám zde možná bude chybět k. Jedná se o vydávání článků se starším datem, než je den, kdy jsem je strčil do zdejšího psacího editoru. Hlavním důvodem pro využití této výhody bude kopírování mých článků z prvního blogu.
V sobotu 25.7.2015 jsem se rozhodl zase experimentovat v kuchyni. Tak jsem se kouknul, co je doma a rozhodl jsem se, že si udělám ovocný koláč. Pokud při čtení postupu dojdete k závěru, že mi hráblo, dodávám: "Ne prvně" :D.
Vzal jsem zbytek koupeného houskového knedlíku
V pondělí 20.7. 2015 jsem musel zlikvidovat (konečně sníst) cuketu. Ráno jsem se teda rozhodl, že vyzkouším cuketový tarator.
Znáte klasický tarator, ne? Nastrouhaná okurka, česnek, jogut nebo zakysačka. Takže jsem omyl cuketu, kus jsem jí uřízl a nastrouhal na struhadle (i se slupkou) na jemné slzičky.
Dále jsem přidal česnek. Nejdřív jsem ho chtěl nadrobno nakrájet, abych nemusel
Stojím na okraji srázu a koukám do dálky. Na obzor, na nebe, pak zrak stočím dolů k hladině. Propast je dávno zatopená, místo špičatých kamenů čeká v prohlubni voda. Voda, jejíž měkká náruč pohltí pád ze srázu namísto roztříštění těla o kameny. Stojím na břehu a koukám na hladinu, na které se čeří drobné vlnky. Ideální mosto pro koupání, škoda, že jsem si nevzal plavky. Slunce žhne, bylo by příjemné
Ahoj
Tak jsem zase tady. Stále ještě zjišťuji, co se tady dá v exitoru dělat a jak to tu funguje, takže tento článek slouží současně jako pokus data vydání - jestli při volbě budoucího času se zveřejnění článku odloží, anebo se zveřejní hned s budoucím časovým údajem.
Dnes to bude článek o jedné z mých zálib. Jak už název napovídá, jedná se o čtení a knihy. Mám svoje oblíbené