V pondělí 3. srpna (2015) jsem přemýšlel, co si dát k jídlu, když doma "nic není". Pak mne napadlo, že si něco zase vytvořím.
Z mouky, mléka a lžičky kakaa jsem vytvořil těsto. Absence vejce znamená nižší riziko salmonely v případě, že by těsto někde zůstalo syrové. Těsto bylo zprvu moc lepivé, tak jsme ještě přdal mouku. Omastil jsem pánev, rozprostřel na ni těsto a korpus jsem chvíli smažil z jedné a pak z druhé strany.
Potom jsem na korpus přidal čokoládu, balkánský sýr a kolibu a ještě jsem nechal koláč chvíli smažit, aby se obloha roztekla. S tím byl problém, čokoláda se sice roztekla bezvadně, ale koliba pouze změkla a balkánský sýr nejevil ani znaky tavení :(.
Koláč se tentokrát nerozpadal, což bylo vidět už při otáčení holého korpusu a šel snadno i vyndat z pánve. Kvůli malému množství čokolády a velkému množství sýra byl koláč hodně slaný, ale jíst se to dalo, hodnocení za 2. Taky byl hodně sytý, ani jsem ho najednou nesnědl celý. Ale vypadal docela hezky.
RE: Čokoládovosýrový koláč | david | 14. 10. 2015 - 09:16 |