Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
V pondělí 20.7. 2015 jsem musel zlikvidovat (konečně sníst) cuketu. Ráno jsem se teda rozhodl, že vyzkouším cuketový tarator.
Znáte klasický tarator, ne? Nastrouhaná okurka, česnek, jogut nebo zakysačka. Takže jsem omyl cuketu, kus jsem jí uřízl a nastrouhal na struhadle (i se slupkou) na jemné slzičky.
Dále jsem přidal česnek. Nejdřív jsem ho chtěl nadrobno nakrájet, abych nemusel mít česnekový lis, ale rozmačkání se nic nevyrovná, takže stejně na lis došlo.
A na konec zakysačku. Výsledná zelenobílá hmota vypadalo jako hustá kaše. Na chuť byl nejvýraznější česnek, ostatní části působily chuťově mdle, nevadilo, ani neoslnilo. Takže na hodnocení 2. Byl jsem rád, že se to nerozmočilo tak rychle jako u okurkového taratoru, ale pak mne napadlo, že do něj táta možná dává jogurt a ne zakysačku a není to nahrazením okurky cuketou.