Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
Dneska jsem se zase vrhnul do "vaření" (teda spíš kuchtění). Mým cílem bylo zkusit vytvořit sladké knedlíky, bez mouky a vajíčka. Bylo to vlastně skoro jako Sayonařin koláč, protože v tom byly banány a mrkve.
Protože mám kladnou chuťovou zkušenost s tvarohovými knedlíky (i když v těch je vajíčko a mouka) a s banánovým těstem (taktéž s moukou a vajíčkem :s), rozhodl jsem se to tam dát jako suroviny. Nejprve jsem oloupal a rozmačkal dva banány, ty jsem zakapal citronovou štávou (proti hnědnutí), promíchal a přidal skoro celou vaničku tvarohu. Zase zamíchat. Pak jsem do toho nasypal zbytek (opravdu jen zbytek) ovesných vloček. Zase zamíchat. Pak jsem přidal dvě nastrouhané mrkve (zamíchat). "Těsto" pořád nebylo dostatečně pevné, byla to pořád spíš kaše. Tak jsem přidal další dvě nastrouhané mrkve.
Bylo to ale pořád řídký, tak mi "došlo", že mrkve tomu k zahuštění nepomůžou. No porušil jsem svoji zásadu a třikrát jsem mísu poprášil (mezi mícháníma) polohrubou moukou (možná to bylo blbě, ale napadlo mne, že by jí mohlo stačit méně, než té hladké). Pak už to začalo víc držet pohromadě, aby se to hned nerozteklo. Tak jsem se z toho snažil uhňácat koule. A následně jsem řešil, jak je vařit. Hodit to jen tak do vody jsem si netroufal, přecejen by se to mohlo rozpadnout. Tak mne napadlo to dát na pařák, ten by to mohl podržet. Tak jsem si dal vařit vodu, no bylo jí dost, tak si udělám i čaj.
Jenže pak nastal problém - při kuchtění mne přistihla máma! Jak já nesnáším, když mi do těch mejch experimentů někdo kecá. Nicméně jsem se od ní dozvěděl, že se to při vaření v páře rozpadne, tak nastal problém, co s tím. Mouka za syrova chutná nejspíš hnusně (nezkoušel jsem), ale není tolik potenciálním zdrojem nákazy jako syrový vajíčka (ty tam naštěstí nebyly). Vyhodit se mi to rozhodně nechtělo, spoustu času, špinavýho nádobí, čtyři mrkve a dva banány !, nakonec jsem se rozhodl to osmažit na pánvi. Rádobykulovité hrudky jsem osmažil, takže pak držely lépe pohromadě a měla zlatavě oranžovou barvu. Hned jsem to vyzkoušel, byly dobrý (i teplý), chuťově tam byl cítit banán a mrkev, ten tvaroh moc ne. Nicméně to dopadlo poměrně dobře, hodnocení za 2, ale na opakování to moc není, nebo aspoň ne v takhle malým množství, toho patlání co s tím je a špinavýho nádobí, není to dost efektivní vzhledem k výsledku.
RE: Sladké "knedlíky" | sayonara | 03. 02. 2016 - 19:38 |
RE: Sladké "knedlíky" | david | 04. 02. 2016 - 15:56 |
RE: Sladké "knedlíky" | nekra | 05. 02. 2016 - 20:56 |
RE(2x): Sladké "knedlíky" | david | 05. 02. 2016 - 21:59 |