tlapka: Nemám ráda nateplo upravená jablka, takže tuhle banánovou verzi bych si dala určitě radši. A maminka má vždycky pravdu!
nekra: Takže nejíš štrůdl? Do štrůdlu se dávají jablka a pak se to tepelně upravuje.
Nee, každý je omylný :E.
zo: Musím přiznat, že domácí žemlovku jsem ještě neměla, jenom tu ze školní jídelny a to bylo něco nepředstavitelného. Nepředstavitelně špatného (představ si oslizlé, rozmočené rohlíky ). Tohle vypadá o řád líp
.
---
zo.pise.cz
nekra: Jo jo, oslizlé rohlíky by mi taky nechutnaly.
Vlastně ta moje žemlovka trochu rozpatlaná a možná i oslizlá byla taky - kvůli jogurtu (normálně se kdyžtak dává tvaroh) a taky, že ty rohlíky před použitím nebyly dostatečně (šutrovitě) tvrdé.
nekra: Jo, bylo to dobrý. I když na pánvi to vypadá jako rohlíkovej kašoid.
(Jak se říká, "I oči jedí", takže to dělání chutí přeci jen nepovažuji za něco obvyklého.)
Nejfotogeničtější byla zatím asi ta fialová zmrzlina .
nekra: Tak ona to nebyla "opravdová" žemlovka, jak se dělaj v troubě.
Spíš takový to moje klasický vaření - "co je doma a co z toho vyrobit".
Na vaření podle receptů moc nejsem, chybí tomu ta vlastní kreativita.
I když z toho odkazu to vypadá, že jakýkoli pečivo zapečený na sladko lze nazývat žemlovkou .